Nieuws

Griep- en pneumokokken vaccinatie

Op donderdagmiddag 4 november worden de jaarlijkse griepprikken gegeven. Na half oktober worden de uitnodigingen verstuurd. Sommige mensen krijgen ook een uitnodiging voor de pneumokokken vaccinatie. Deze worden op dezelfde dag gegeven. Vanwege het grote aantal mensen dat het gebouw die middag bezoekt, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid een mondmasker te dragen en de eenrichtingsroute te volgen. U komt het gebouw binnen via de ingang bij de apotheek en neemt de uitgang via de centrale hal bij de lift.

Medische verklaringen en dieetbriefjes

Veel mensen krijgen via de belastingadviseur dieet- en andere verklaringen om door de huisarts te laten invullen en ondertekenen. Uw huisarts tekent géén medische verklaringen. Voor meer informatie hierover kijk onder  Medische verklaring

Herhaalrecepten tijdens vakantie huisarts

Voortaan kunt u tijdens de vakantie of meerdaagse nascholing van uw eigen huisarts de herhaalrecepten direct bij uw eigen apotheek aanvragen.  Dit geldt voor bijna alle medicijnen die u langdurig gebruikt. Voor sommige medicatie kan soms toch een recept van een waarnemend huisarts nodig zijn. De apotheek zal dit aangeven.

Praktijkondersteuner-Jeugd

Milou Geerdink is onze Praktijkondersteuner Jeugd. De POH-Jeugd heeft ruime ervaring in de jeugdhulpverlening. Hij/zij ondersteunt kinderen/jongeren en hun ouders na verwijzing door de huisarts bij verschillende hulpvragen, zoals onhandelbaar, onzeker of angstig gedrag, eetproblemen, onduidelijke lichamelijke klachten, lusteloosheid of middelengebruik. De POH-Jeugd zorg voor probleemverheldering, advies of begeleiding.

Physician Assistant (PA)

De heer Jan Karel Kunst werkt in onze praktijk als Physician Assistant. Hij heeft een medische opleiding gevolgd en doet zelfstandig spreekuur op dinsdag en donderdag. Zo nodig kan hij altijd overleggen met de huisarts.

Voor meer informatie over het werk van een Physician Assistant kunt u een folder afhalen in de praktijk.

Telefonie en bereikbaarheid

Bij grote drukte, met name in de ochtenduren kan het soms voorkomen dat u een in-gesprek-toon krijgt. Probeert u het dan op een later tijdstip nog eens. Wij verzoeken u om voor herhaalrecepten en uitslagen te bellen na 10.00 uur.

Telefonie bij waarneming

De waarneemgroep van huisartsen maakt gebruik van een telefooncarrousel. Dat betekent dat u bij afwezigheid van de huisarts in principe automatisch doorgeschakeld wordt naar een van de waarnemende huisartsen.

Bent u eenmaal voor een klacht bij een waarnemer geweest, dan gaat u voor het vervolg van diezelfde klacht, zo lang de eigen huisarts afwezig is, naar diezelfde waarnemer. U belt dan voor een afspraak rechtstreeks met de praktijk waar u eerder contact mee hebt gehad.

De huisarts en uw eigen risico

De meeste kosten van de huisarts vallen niet onder het eigen risico. Aanvullende onderzoeken en toegediende medicijnen tijdens het consult wel. U kunt hier meer over lezen onder het tabblad: De huisarts en uw eigen risico.

Praktijkondersteuner verslavingszorg

José van der Plas werkt in onze praktijk als praktijkondersteuner GGZ met als aandachtsgebied verslavingszorg. Gebruikt u (te veel) alcohol, drugs of kalmerende medicijnen en u wilt dit graag minderen of stoppen, maak dan een afspraak met haar via de assistente. Zij kan u hierin deskundig begeleiden, met hulp gaat het makkelijker.

Hart- en vaatziekte spreekuur

Onze assistentes houden een preventief spreekuur voor mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.
Behoort u tot de risicogroep dan kunt u een uitnodiging krijgen. Deelname is vrijwillig, maar uit veel onderzoek is gebleken dat u door een gezondere leefstijl en de juiste medicijnen hart- en vaatziekten kunt voorkomen of verminderen.